Search
Close this search box.

At Messrs Izwan & Partners we are committed to act with integrity and respect others. We protect the personal data of our stakeholders (including employees, clients, partners, and other individuals who trust us with information) in accordance with applicable laws and regulations, namely the data protection principles under the Personal Data Protection Act 2010.

By interacting with  Messrs Izwan & Partners, submitting information to us, or engaging our services, you agree and consent to Messrs Izwan & Partners, as well as our service providers and third parties appointed by us on your behalf collecting, using and disclosing your personal data in the manner set forth in this Policy.

“Personal data” includes information in respect of commercial transactions which identifies or locates an individual, or is capable of doing so.

Personal data collection

In addition to the personal data you provide to us directly, we may collect your personal data from a variety of sources such as:

Should you provide us with any personal data relating to a third party, you represent to us that you have notified the third party of the terms of this Policy and obtained his consent thereto.

Purposes for collection, use and disclosure of personal data

The personal data which we collect from you may be collected, used and/or disclosed for the following purposes:

If you are seeking employment or any other appointment with Messrs Izwan & Partners, the purposes for which Messrs Izwan & Partners collects, uses and discloses personal data include:

Disclosing personal data

Messrs Izwan & Partners may disclose personal data, in accordance with all applicable laws, regulations and industry standards, for the following:

Website

Messrs Izwan & Partners Website uses non-personally-identifiable or anonymous codes to obtain information about your visits to this site. The Messrs Izwan & Partners Website does not automatically collect personal data, unless you provide such information.

IP Address

Your IP address is automatically logged in our server during your visit to the Messrs Izwan & Partners Website. However, the Messrs Izwan & Partners Website does not link your IP address to anything that will enable us to identify you unless required by applicable law.

Cookies

Please refer to your browser’s settings to ensure that you will be notified when you receive a cookie. Should you wish to disable the cookies associated with the Messrs Izwan & Partners Website, if any, you may do so by changing the setting on your browser.

Whereas efforts will be made to meet the standards for maintenance of data, the Messrs Izwan & Partners Web Site is not in a position to guarantee compliance with these standards. Disclosure of data may happen for factors beyond the Messrs Izwan & Partners Website’s control. Consequently, the Messrs Izwan & Partners Website offers no warranties or representations as regards maintenance or non-disclosure of data.

Withdrawal of consent and access to personal data

Please notify us in writing if you wish to withdraw or revoke your consent from our use and process your personal data for the purposes as stipulated herein.

Contact information

Should you have any queries about this Policy, please do not hesitate to contact us at [email protected].

Bahasa Melayu

Di Tetuan Izwan & Partners, kami komited untuk bertindak dengan integriti dan menghormati orang lain. Kami melindungi data peribadi pemegang-pemegang kepentingan kami (termasuk pekerja, pelanggan dan individu lain yang mempercayai kami dengan maklumat) mengikut undang-undang dan peraturan-peraturan, iaitu prinsip-prinsip perlindungan data di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

Dengan berinteraksi bersama kami, menghantar maklumat kepada kami, atau melibatkan diri dalam perkhidmatan kami, anda bersetuju dan membenarkan Tetuan Izwan & Partners, serta pembekal perkhidmatan kami dan pihak ketiga yang dilantik oleh kami bagi pihak anda, mengumpul, menggunakan dan mendedahkan data peribadi anda mengikut cara yang ditetapkan dalam Polisi ini.

“Data Peribadi” termasuk maklumat berkenaan dengan transaksi komersial yang mengenal pasti atau mengesan individu, atau berupaya untuk berbuat sedemikian.

Pengumpulan data peribadi

Selain data peribadi yang anda berikan kepada kami secara langsung, kami juga boleh mengumpul data peribadi anda daripada pelbagai sumber seperti:

Sekiranya anda memberikan kami apa-apa data peribadi yang berkaitan dengan pihak ketiga, anda menggambarkan kepada kami bahawa anda telah memberitahu kepada pihak ketiga syarat-syarat Polisi ini dan memperoleh persetujuannya terhadap Polisi ini.

Tujuan-tujuan pengumpulan, penggunaan dan pendedahan data peribadi

Data peribadi yang kami kumpul daripada anda mungkin dikumpul, digunakan dan/atau didedahkan bagi tujuan-tujuan yang berikut:

Jika anda sedang mencari pekerjaan atau apa-apa pelantikan lain dengan Tetuan Izwan & Partners, maksud yang baginya Tetuan Izwan & Partners mengumpul, menggunakan dan mendedahkan data peribadi termasuk:

Mendedahkan data peribadi

Tetuan Izwan & Partners boleh mendedahkan data peribadi, selaras dengan undang-undang, peraturan-peraturan dan piawaian industri, untuk perkara berikut:

Laman Web

Laman Web Tetuan Izwan & Partners menggunakan kod tidak dapat dikenal pasti atau tanpa nama untuk mendapatkan maklumat mengenai lawatan anda ke laman web ini. Laman Web Tetuan Izwan & Partners tidak mengumpul data peribadi secara automatik, melainkan anda memberikan maklumat tersebut.

Alamat IP

Alamat IP anda telah log secara automatik di server kami semasa lawatan anda ke Laman Web Tetuan Izwan & Partners. Walau bagaimanapun, Laman Web Tetuan Izwan & Partners tidak menghubungkan alamat IP anda untuk apa sahaja yang membolehkan kami mengenalpasti anda melainkan jika dikehendaki oleh undang-undang.

Cookies

Sila rujuk tetapan pelayar anda untuk memastikan bahawa anda akan diberitahu apabila anda menerima cookies. Sekiranya anda ingin mematikan cookies yang dikaitkan dengan Laman Web Tetuan Izwan & Partners, jika ada, anda boleh berbuat demikian dengan menukar tetapan pada pelayar anda.

Sementara usaha akan dibuat untuk mencapai tahap untuk penyelenggaraan data, Laman Web Tetuan Izwan & Partners tidak berada dalam kedudukan untuk menjamin pematuhan piawaian ini. Pendedahan data boleh berlaku untuk faktor-faktor di luar kawalan Laman Web Tetuan Izwan & Partners ini. Akibatnya, Laman Web Tetuan Izwan & Partners tidak menawarkan sebarang jaminan atau perwakilan berhubung penyelenggaraan atau pendedahan data.

Penarikan balik persetujuan dan akses kepada data peribadi

Sila maklumkan kepada kami secara bertulis sekiranya anda ingin menarik balik atau membatalkan persetujuan anda daripada penggunaan dan pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan-tujuan seperti yang ditetapkan.

Hubungi Kami

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Polisi ini, sila hubungi kami di [email protected]